Cała Polska broni Puszczy!

Rozpocznij działania w obronie Puszczy Białowieskiej w swojej społeczności!

Puszcza Białowieska ginie na naszych oczach! Nie zgadzamy się na to i będziemy bronić tego unikatowego dziedzictwa dla nas i następnych pokoleń!

Pokażemy, że cała Polska jest przeciwko wycince!

W całym kraju trwają demonstracje pokazujące, że wiele osób ma inne przekonania, co do sposobu dbania o lasy, niż Minister Szyszko!

Wszystko w Twoich rękach! Sprawdź poniżej, czy ktoś już nie rozpoczął kampanii w Twojej okolicy. Jeśli nie, rozpocznij własną. Zachęć znajomych i broń Puszczy!

z 7 000 podpisów
w 28 lokalnych kampanii
Znajdź lokalną kampanię
Twoja lokalizacja

Kampanii (28)

• Warszawa
    Warszawa przeciwko wycince Puszczy!
    Puszcza Białowieska jest najlepiej zachowanym lasem nizinnym na całym europejskim kontynencie. Przez naukowców uznana za jeden z ostatnich lasów naturalnych w Europie, zawiera w sobie ekosystemy i naturalne procesy ekologiczne trwające tu od tysięcy lat, takie jak rotacja drzew, umożliwiająca samodzielne odnawianie się lasu. Zamieszkują ją gatunki rzadkie, zagrożone i chronione. W Puszczy mieszka największa dziko żyjąca populacja żubra na świecie. Jest to też jedyne miejsce w Polsce, które zostało wpisane na przyrodniczą listę światowego dziedzictwa UNESCO. Zdjęcie: Adam Wajrak
    3 935 z 4 000 Podpisy
    31 z 100 Podpisy
    Utworzył(a) Irena Lankoff