Do: dolnośląscy Bezpartyjni Samorządowcy

Nie dla koalicji z PiSem!

Ta kampania została zakończona.

Drodzy dolnośląscy Bezpartyjni Samorządowcy
W najbliższych dniach rozstrzygniecie, czy PiS przejmie władzę w dolnośląskim sejmiku, a w konsekwencji w Urzędzie Marszałkowskim. My – Dolnoślązacy, obywatele regionu żądamy od Was zachowania zgodnego z Waszą nazwą, a przede wszystkim zgodnego z sumieniem. Przystąpcie do sojuszu z Koalicją Obywatelską, a nie z PiSem.

PiS od swego powstania jest partią antysamorządową – wielokrotnie odbierał samorządowi kompetencje i uprawnienia, konsekwentnie centralizował Polskę, usiłował również odwoływać niewygodnych samorządowców. Pisowscy negocjatorzy kuszą Was posadami w państwowych spółkach.

Uważamy, że uczciwy samorządowiec nie może w dobrej wierze wchodzić w układ z wrogiem sa morządności. To cynizm, polityczna korupcja i brak zasad.
Apelujemy do waszych sumień i do zdrowego rozsądku. Wiemy przecież, jaki los spotkał Samoobronę i LPR. Jeszcze nie jest za późno, jeszcze możecie wyjść z tej pułapki z twarzą. Stawka jest wielka. Jest nią demokratyczna Polska!

Sposób dostarczania

via e-mail