Do: Dyrektor Centrum Usług Logistycznych Andrzej Kropiwiec zarządzający lotniskiem Bemowo

Nie dla fajerwerków i huku w sąsiedztwie Puszczy Kampinoskiej

Ta kampania została zakończona.

Nie udostępniajcie już nigdy terenu Lotniska Bemowo organizatorom pokazów hukowych, a zwłaszcza firmie Damy Ognia, skoro nie liczy się z losem zwierząt! Odwołajcie festiwal fajerwerków!

W dniu 7 września 2019 na Lotnisku Bemowo ma odbyć się biletowany (bilet ok. 50 zł) pokaz sztucznych ogni, a towarzyszyć mu będzie ogromna trwoga wśród wszystkich wrażliwych istot zamieszkujących Puszczę i jej okolice. Tylko my możemy stanąć w ich obronie. Zatrzymajmy tyranię ciemnoty i braku empatii! I uratujmy decydentów przed straszną karmą, jaką wywoła z pewnością cierpienie zwierząt!!!

Nasz naród to miłośnicy przyrody, wielu z nas to też właściciele zwierząt. Nie możemy ludziom takim jak z firmy Damy Ognia pozwalać na straszenie przez godzinę (!) wszystkich żywych istot w najbliższym sąsiedztwie lotniska na Bemowie. Tym bardziej, że sąsiaduje ono z terenem Puszczy Kampinoskiej.
Gdzie jest w tej sytuacji Państwo Polskie?
A może ważniejsza jest mamona i radość pospólstwa (suwerena) przed wyborami???

Sposób dostarczania

e-mailem

Bemowo, Warszawa, Polska

2019-09-13 12:02:11 +0200

Niestety mimo wysłania petycji w dniu 19 sierpnia, Pan Dyrektor Andrzej Kropiwiec ani nikt inny z adresatów w Centrum Usług Logistyczny (zarządzających lotniskiem) nie raczył nawet na nią odpowiedzieć.
Ale sam organizator kilkanaście godzin przed wydarzeniem je ODWOŁAŁ motywując to zbyt późno wydanym pozwoleniem na organizację imprezy masowej.
Szczegóły w komunikacie poniżej.
Tego wieczora głośniej było więc tylko w Parku Olszyna, gdzie odbywało się pożegnanie lata na Bielanach. Bezpośrednie otoczenie lotniska i skraj Puszczy Kampinoskiej zostały ocalone od hałasu.

2019-05-02 18:13:42 +0200

2019-04-28 22:40:17 +0200